mandag 21. desember 2009

Og julefreden senker seg

Nå sitter dere og skriver siste versjon av tekstene dere begynte på tidligere i høst. Det var moro å se at så mange har gitt uttrykk for at det var fint å få en tilbakemelding mellom de to skriveøktene. Jeg håper vi rekker å gjøre dette igjen til våren før den tradisjonelle tentamenen går av stabelen. Men først: Juleferie! Jeg vil ønske dere alle en fredelig/festlig/morsom/aktiv/sosial (stryk det som ikke passer) jul, og så gleder jeg meg til å se dere igjen på nyåret. Min julegave til dere er Fairytale of New York  av The Pogues med Kirsty MacColl, en låt som har opparbeidet seg “klassisk julesang”-status.

onsdag 9. desember 2009

Bloggoppgave uke 52: Refleksjon over egen læring

Denne høsten har vi prøvd ut å dele den tradisjonelle tentamenen i to. Det vil si at dere fikk to halve skrivedager (egentlig litt mer) i stedet for en hel, og at dere fikk tilbakemelding på det førsteutkastet dere rakk å skrive den første dagen før dere gjorde det ferdig den andre dagen.

Jeg vil gjerne at du skal skrive et todelt innlegg denne uka. Først litt om hvordan du opplevde denne måten å ha “tentamen” på. Hvis det var nyttig – hvorfor? Hvis det ikke var nyttig – hvorfor ikke det? Har du noen tanker om hva som kunne vært annerledes? I tillegg vil jeg at du skal skrive litt om de viktigste endringene du gjorde i teksten din den andre skrivedagen. Ble det store forandringer? Hvordan var det å få igjen en kladd som du ikke har sett på en stund? Så du nye muligheter i den, eller føltes den helt ferdig? Begrunn svaret.

Svarene deres er viktige for meg, så vær oppriktige og ærlige når dere skriver.  Dette er en av måtene dere kan være med og påvirke deres egen skolehverdag på. Målet er best mulig læring for alle, og det er jo dere som vet best hva dere lærer mest av – som regel :)

Foto: “London Blues”, CC-lisensiert  av night86mare på flickr

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails